neděle 17. února 2008

Má proslulá tuňáková muka,

to je oblíbená rychlovka ze surovin, které jsou doma vždycky.

Potřebujeme: Těstoviny, konzervu tuňáka (kousky, ne drcený), jednu menší cibulku, dvě rajčátka, kečup/protlak, kapku smetánky, bazalku, sůl a olej


Dáme vařit vodu na těstoviny, omáčka bude fakt rychlá. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji v kastrůlku. Přidáme pokrájená rajčata a bazalku, přiklopíme pokličkou a podusíme. Až jsou rajčata na kaši, přidáme ještě kečup a zjemníme smetánkou. Dochutíme solí a nakonec vyklopíme konzervu tuňáka, prohřejeme a podáváme. Už jsem říkala, že je to rychlé?

3 komentáře:

Jarmom řekl(a)...

No konečně něco pro mě! 8)

barevna řekl(a)...

Bohužel na staffu se toho nedočkáš:-) to víš, Mikos a ryby!

Unknown řekl(a)...

Něco podobného dělám taky. Nebo také tuňákové tousty - stačí je potřít pomazánkovým máslem, trochu tuňáka a hotovo. ;)