Většina lidí asi po přečtení titulku sborově plivne "fuj". Já osobně brokolici miluju a využívám každou příležitost pro to, abych tyhle "ignoranty" přesvědčila, že jsou na špatné straně barikády. Hrozně totiž záleží jak a s čím se brokolička udělá.
Nejčastěj dělám tři recepty: zapečenou se sýrem, polévku a těstovinový salát s tuňákem. Dneska vás tedy zkusím nalákat salátem, jehož recept jsem našla na obalu těstovin Panzani.
Potřebujeme: 400g těstovin, 400g brokolice, konzervu tuňáka, light majonézu, bílý jogurt, kečup a hořčici
Povaříme v osolené vodě brokolici, scedíme a smícháme s uvařenými těstovinami a tuňákem. Vše spojíme dressingem z majonézy, jogurtu, lžíce hořčice a dvou lžic kečupu. Podáváme ještě teplé.
Enjoy
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
6 komentářů:
„Brokolice je nejnebezpečnější zelenina na světě. Přitom se nás. snaží varovat svou odpornou chutí.“, Doktor Dlaha po té, co se Homer Simpson zadávil u večeře brokolicí.
Chmmm, ten těstovinový recept budu muset někdy zkusit. Zbožňuju brokolici! ;)
Nikdy jsem nejedl brokolici ani spenat. Od doby, co obe veci dela barevna na Teonas, je mam dokonce rad.
Fuj tuňák
Brokolice je ňam, právě jsem ji dojedla :o)
Okomentovat