čtvrtek 24. ledna 2008

Brokolice

Většina lidí asi po přečtení titulku sborově plivne "fuj". Já osobně brokolici miluju a využívám každou příležitost pro to, abych tyhle "ignoranty" přesvědčila, že jsou na špatné straně barikády. Hrozně totiž záleží jak a s čím se brokolička udělá.

Nejčastěj dělám tři recepty: zapečenou se sýrem, polévku a těstovinový salát s tuňákem. Dneska vás tedy zkusím nalákat salátem, jehož recept jsem našla na obalu těstovin Panzani.

Potřebujeme: 400g těstovin, 400g brokolice, konzervu tuňáka, light majonézu, bílý jogurt, kečup a hořčici

Povaříme v osolené vodě brokolici, scedíme a smícháme s uvařenými těstovinami a tuňákem. Vše spojíme dressingem z majonézy, jogurtu, lžíce hořčice a dvou lžic kečupu. Podáváme ještě teplé.

Enjoy

6 komentářů:

Jarmom řekl(a)...

„Brokolice je nejnebezpečnější zelenina na světě. Přitom se nás. snaží varovat svou odpornou chutí.“, Doktor Dlaha po té, co se Homer Simpson zadávil u večeře brokolicí.

Unknown řekl(a)...

Chmmm, ten těstovinový recept budu muset někdy zkusit. Zbožňuju brokolici! ;)

Shake řekl(a)...

Nikdy jsem nejedl brokolici ani spenat. Od doby, co obe veci dela barevna na Teonas, je mam dokonce rad.

Padmé Andrea řekl(a)...

Fuj tuňák

Cholito řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Cholito řekl(a)...

Brokolice je ňam, právě jsem ji dojedla :o)