pondělí 17. listopadu 2008

Šly panenky silnicí...

Dnešní oběd nebyl ani rychlý, ani levný. Ale je sváteční den a bylo to hrozně dobré. V mrazáku jsem už nějakou dobu měla vepřové panenky, ale moc se mi do nich nechtělo. Například proto, že byly zmrzlé a taky proto, že jsem vůbec netušila, jak je upravit. A proč jsem to netušila? Protože moje maminka mi dneska po icq důvěrně sdělila, že neví co to přesně vepřová panenka je.

Pomohl kamarád google, panenky jsem rozmrazila a recept se opravdu povedl (přiznávám, že to mohlo být slanější, ale co už). Takže posílám dál:

Potřebujeme: vepřové panenky, brambory (oboje podle počtu porcí), smetanu, cibuli, olej a koření (sůl, pepř, grilovací nebo steak koření, granulovaný česnek, bazalku)


Smícháme všechno koření, rozsypeme na tácek a očištěné panenky v něm oválíme. Na pánvi rozpálíme olej a panenky ze všech stran rychle osmahneme, aby se zatáhly a nepustily šťávu. Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky a smícháme na dně zapékací misky. Posypeme solí a bazalkou a zalijeme smetanou. Na vrstvu brambor položíme opečené panenky a šoupneme do trouby rozehřáté na 220°C.

Za 80 minut je hotovo a můžeme servírovat. Enjoy!

Žádné komentáře: